Hallo, mijn naam is Esther Vroom. Rond mijn 30ste ben ik mij gaan omscholen tot Integratief Kinderpsychotherapeut. Daarvoor heb ik jaren met veel plezier in de IT gewerkt.

Mijn stage volgde ik op een basisschool in de jaren 2005 en 2006 en ook heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van kinderen en jongeren in woongroepen en gezinnen. In 2007 ben ik afgestudeerd en zelfstandig gestart in Vreeswijk (Nieuwegein). Ik studeer aan de OU aan de opleiding tot psycholoog en volg regelmatig intervisie bijeenkomsten.

Ik heb geleerd dat het voor kinderen die zich angstig, onzeker voelen, met name belangrijk is dat zij zich veilig en vertrouwd voelen. Daardoor voelen kinderen zich algauw weer meer in hun kracht staan en ervaren zij meer geloof in eigen kunnen.

Vanaf daar vindt verdere groei en ontwikkeling plaats in zelfvertrouwen en beter leren omgaan met hun angsten en sensitiviteit.

Het is telkens weer een mooi kado om kinderen een stukje te mogen begeleiden op hun pad en hen weer te zien stralen en lachen. 

Naast mijn werk als therapeut, werk ik als zzp (ambulant) begeleider.